Het verhaal van Marit

Iets meer dan 3 jaar geleden klopt ik voor het eerst bij Ida aan. Nog wel sceptisch, want wat kon ik verwachten – mijn therapeut dacht dat de sessies een goede aanvulling zouden zijn voor mijn therapie – maar ook met een open blik kwam ik binnen. Wat me uit het research is bijgebleven is dat iemand, een bezoekje aan Ida als een cadeautje aan jezelf omschreef. En dat is ook precies hoe hoe een sessie met Ida voor mij voelt. 

Ten tijde van mijn therapie ben ik een aantal maanden achter elkaar bij Ida geweest, zij heeft me geleerd om los te laten, te vertrouwen op mezelf en ook om mezelf te vinden in mijn lijf. Na de eerste heftige periode ben ik Ida blijven bezoeken voor sessies, maar wel op een lagere frequentie. Sinds ik bij haar ben geweest, sta ik steviger in mijn schoenen bij veranderingen, en met eerste kind, nieuw huis en een tweede op komst, zijn die er genoeg geweest. Ze heeft me geholpen met het verwerken van de geboorte van mijn oudste en nu laat ze me de weg zien om op mijn lichaam en mijn vrouwelijkheid te vertrouwen bij nummer 2. Als ik rusteloos ben en merk dat ik minder goed in contact kan komen met mezelf, meer in mijn hoofd ga zitten dan in mijn lijf, dan helpt een sessie met Ida me altijd om weer in mijn eigen kracht te komen.

Tijdens een sessie is Ida’s warme aanwezigheid al een echte ontspanner vanaf het moment dat je binnenkomt. De manier hoe zij precies kan voelen waar de spanning in je lijf zit en welke emotie je daarvoor moet loslaten vind ik wonderlijk. Door de begeleiding die ze geeft in de vorm van ademhalingsoefeningen/meditatie laat ze jou het pad zien om jezelf weer vrij te geven. Het mooie is dat je deze oefeningen altijd thuis kunt herhalen om weer het contact met jezelf te leggen.