Het verhaal van Marjolein

Een klein beetje zenuwachtig loop ik door de knusse straten van het gezellige Amersfoort naar de praktijk van Ida. Geen idee wat er gaat gebeuren. Ik ken Ida van een cursus die ze gaf en het enige wat ik weet is dat ik haar zo’n prettige verschijning vindt. Kalm en lekker nuchter. Maar ja wat ze doet klinkt extreem zweverig. Alles stroomt, wat betekent dat? En hoe zo heeft dat te maken met mijn lichaam?

De praktijk heeft dezelfde fijne uitstraling. Ik krijg een lekker kopje thee en het gesprek begint. Ik vertel mijn verhaal over waarom ik kom; ik merk dat ik steeds vastloop. Heb al van alles geprobeerd, coaches hier en coaches daar, dus analyseren kan ik als de beste. Maar ja dat voelen hè. Hoe doe je dat nou? Heb ik dat gevoel nou zelf uitgezet? Voel ik het dus wel maar luister ik er niet naar? Zoveel vragen en geen antwoorden. 

 

Na de sessies met Ida kan ik je die antwoorden ook niet geven, maar kan ik je wel vertellen dat ik het heb ervaren. Het is me gelukt. Ik voel van alles. 

 Liggend op een massagetafel pelt Ida laag voor laag al mijn afweermechanismes af. Geeft ze me inzicht in mijn lichaam en hoe je, als je goed luistert, stiekem zelf al weet wat je lichaam nodig heeft. Het is heel spannend en emotioneel, iedere sessie opnieuw. Maar daarna is het zo’n opluchting. Het voelt elke keer alsof ik een week een strandvakantie heb gehad, zo relaxed en ontspannen. Alsof ik een rugzak met bakstenen niet meer hoef mee te tillen. En dankzij de wijze raad van Ida en haar kalme inzichten is het helemaal niet zo eng om de confrontatie met jezelf aan te gaan.