De Hemel op Aarde beleven

12-daagse Egypte reis: Piramides & Tempels van Egypte

Heb je vragen? Neem contact op.

Eerstvolgende Piramides & Tempel reis: december 2024 (data volgen nog)

Het land van de farao’s, een aloude beschaving, de mystiek die blijft fascineren…

Soms word je geroepen of sluimert er op de achtergrond een verlangen.
Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in het Oude Egypte, wil je het nu eindelijk eens echt ervaren.

Heb je behoefte aan een andere vakantie dan dat je gewend bent, waarbij je jezelf beter kunt leren kennen? 
Wil je je onderdompelen in de schoonheid, de grootsheid van dit magische land en je mee laten voeren in lichtheid en gemak?

Een heel bijzondere 12-daagse reis waarbij je cultuur, spiritualiteit en ontspanning combineert. Vrijwel geheel verzorgd. Misschien wel de meest complete Egypte reis.

Beginnend bij de piramides en vervolgens met een prachtig zeilschip afreizen naar duizendjaar oude tempels en tombes van de farao’s bezoeken.
Geraakt door zo’n immense grootsheid, de diepe wijsheid die hier verborgen ligt, het gouden licht wat hier ten volle ervaarbaar is. Het lijkt ons te roepen om onthuld te worden. 

Genieten van het zacht stromende water van de rivier de Nijl, kijkend naar de oneindige sterrenhemel en de warme zonnestralen op je huid voelen. De wuivende palmbomen, de witte Ibis die veelvuldig voorbij vliegt. Zo beweeg je je door dit land van initiaties.
Deze reis brengt je naar een andere wereld…

 De reis start niet voor niets bij de bekendste piramides van de wereld, het Giza plateau waar ook de beroemde Sphinx staat.
Een van de meest krachtige plekken op Aarde!

Vervolgens vliegen we van Cairo naar Aswan, het zuidelijke stuk van Egypte. We bezoeken een van de meest indrukwekkende tempels aan het grote Lake Nasser, Abu Simbel.
Van daaruit varen we met een fantastisch zeilschip, een Dahabiya, over de Nijl naar Luxor, terwijl we prachtige tempels aandoen.

Ontspannen ontdekken en genieten staat in deze reis voorop.

Je doet veel indrukken op in dit land en het is daarom van belang dat je bij jezelf kunt blijven en lekker de rust neemt.

Vrij wandelen in de Egyptische tempels, jouw pad volgend en op momenten komen we samen. Enerzijds opdat ik zo kennis aan je kan overdragen, je de mogelijkheid hebt om ervaringen te delen en ook vooral om samen plezier te hebben.

Heerlijk relaxte yoga te beoefenen, lekker mijmeren, te rusten en alle indrukken op je in te laten werken.
Kun je jezelf al heerlijk op een zonnebed zien liggen, turend over het water van de grootste rivier van Afrika?

Ervaar Vrijheid door bewustwording

Heb je vragen? Neem contact op.

Ida Pankras

Ik kijk er naar uit jouw reisbegeleider te zijn, deze dagen in Egypte.

Van jongs af aan ben ik gefascineerd in waar we als mens vandaan komen, hoe de wereld is opgebouwd, wat de bedoeling is van het leven en ook, of dit wat we nu ervaren de enige werkelijkheid is. Het grote mysterie.

Het leven vanuit mijn passie, geleidt door mijn hart, bracht mij geheel onverwachts in Egypte en heeft mijn leven totaal veranderd.

Ik woon deels in Luxor en deels in Rotterdam.
Luxor is een waar openluchtmuseum: ik verblijf nabij de tombes van de koninginnen en koningen, daar waar zij het eeuwige leven dachten te vinden.

Ik ben in staat om een goede vertaling te brengen van het Oude Egypte naar het hier en nu, deze nieuwe tijd die in mijn beleving vooral mag gaan over verwonderen, verruimen, humor en genieten! 

Al ruim 7 jaar ben ik naast Coach ook Yin Yoga docent en ben gespecialiseerd in het werken met het zenuwstelsel en Yoga voor vrouwen.
De fysieke invalshoek vormt een belangrijk fundament om nieuwe ervaringen te verankeren, in de praktijk te brengen wat je aan kennis tot je neemt. Je lijf brengt je thuis en is de schakel tussen hemel en Aarde.

Geïnspireerd door de vele innerlijke reizen, de ontwikkeling die ik zelf heb mogen doormaken. Egypte, het land wat zo als mijn oorsprong voelt, toegewijd om met jou die liefde te delen.

Egypte haar oude naam Khemet, betekent zwarte aarde.

 Vruchtbare aarde, daar waar je in aanraking kan komen met jouw potentieel als mens.
Het is werkelijk een heilige plek, waar iets in jou dient te sterven en tegelijkertijd iets nieuws geboren kan worden.


De oude Egyptenaren lieten zich inspireren door de kosmos, de natuur, de zon, de weg van de sterren. 

De connectie als mens met de natuur en de zogenoemde Goddelijke wereld wilden zij bestendigen, gezien dit voor hen de sleutel was voor nieuwe creatie.
Alles wat zij deden was vanuit het hoogste bewustzijn van die verbinding.

Sommigen geloven dat in elke tempel oude, verborgen leringen als informatie opgeslagen zijn: in de hiërogliefen, de afbeeldingen, maar ook de plek waar je verblijft.

Elke tempel brengt je in aanraking met weer een andere kwaliteit van zijn en kunnen nieuwe inzichten bieden.

Welke thema’s dienen zich aan en wat herken ik hiervan in mijn leven? Wat kan ik in zachtheid omarmen, vrij laten en waar te kiezen voor lichtheid?

Tijdens deze reis word je uitgenodigd om je zienswijze te verruimen. Het versnelt jouw proces van bewustwording van wie je bent.
Egypte zal je leven veranderen, that’s for sure.

In deze reis begeleid ik je naar de mooiste plekken in Egypte.

Deze reis is met de hoogst mogelijke zorg samengesteld om jou de meest bijzondere ervaring mee te kunnen geven.
Ik leg je de betekenis uit van elke tempel, hoe de oude Egyptenaren in het leven stonden en zal je op de hoogte brengen van de plekken waar je een specifieke ervaring kan opdoen.
Je zult niet perse de verhalen horen die we eerder meekregen tijdens de geschiedenislessen. Ook ondersteun ik je vanuit welke ogen je kunt kijken, waarbij je je afstemt op je hart.
Een keuze om in lichtheid, vreugde en gemak te zijn. 

We nemen ruim de tijd om lekker te wandelen, te zitten, met al je zintuigen te ervaren.
De soms duizenden jaren oude tempels te ontdekken en je telkens te verwonderen.

Vrijwel elke dag hebben we even een moment met elkaar waarbij je de mogelijkheid hebt om iets te delen en soms integreren we de opgedane indrukken via fijne Yin Yoga en/of andere relaxte bewegingsvormen om de dag mee af te sluiten.

 Je ervaart een andere kwaliteit van zijn: dichterbij jezelf en in verbinding met het groter geheel waar je deel vanuit maakt.
Dat is wat Egypte je kan brengen, het herinnert je aan de oorsprong en biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid voor een nieuwe realiteit.
Ik nodig je van harte uit om deelgenoot te zijn van deze unieke 12-daagse Egypte-reis.

Heb je vragen? Neem contact op.

Deze reis van dag tot dag

Dag 1

Aankomst Cairo

Je komt ‘s avonds om 20:30 aan op het vliegveld van Cairo. Aldaar word je opgewacht door een taxibus om gezamenlijk naar het hotel te reizen. We hebben een korte ontmoeting in het hotel en gaan daarna direct lekker slapen.

Dag 2

Pyramides & Sphinx in Cairo

In de vroege ochtend vertrekken we naar het zeer indrukwekkende Giza-platform, daar waar je de majestueuze Sphinx gaat ontmoeten en de energie mag waarnemen van de piramides. We betreden de bekendste piramide van Khufu en zien de zogenoemde Koningskamer met de sarcofaag.
Hier wordt de toon gezet van de reis en dat wat je mag ontvangen voor een volgende stap in je leven.
We hebben een uitgebreide lunch bij een van de restaurants om daarna een volgende piramide te bezoeken en op je gemak het verdere terrein te ontdekken.
Terwijl we alle indrukken van deze krachtplekken laten bezinken, rijden we einde middag naar het vliegveld om daar het vliegtuig te nemen naar Aswan.

Dag 3

Reis door de woestijn: Abu Simbel, het zuidelijkste deel van Egypte

Je bent nu echt in Afrika, het voelt hier in Aswan heel anders: gemoedelijk, aards.
In de ochtend beginnen we onze dag met een heerlijk ontbijt bij dit intieme hotel in het Nubische dorp met uitzicht op de Nijl.
Vervolgens maken we ons klaar voor een 3,5 uur durende busreis door de woestijn, nog meer naar het Zuiden, naar een heel bijzondere plek aan het grote meer Nasser: Abu Simbel. Twee kolossale tempels, farao Ramses II en zijn beroemde vrouw Nefertari.
Egypte is als het ware de blauwdruk voor het menselijk bestaan, waarbij aan de Nijl diverse tempels symbool kunnen staan voor chakra’s en de bijbehorende thema’s. Tijdens de reis zal ik hier dieper op ingaan.

Dag 4

Philea tempel & Dahabiya vertrek Nijl-reis

Op ons gemak ontbijten en vervolgens vertrekken we naar de bijzondere tempel van Godin Isis | Auset, de zogenoemde Philea tempel op het Agilkia eiland.
Neem je zwemkleding mee, want als de temperatuur comfortabel is, kunnen we zwemmen rondom de oorspronkelijke plek waar deze tempel eerst stond.
Je neemt lekker de tijd om deze tempel te ontdekken, aan het water te zitten, misschien wat ervaringen of inzichten op te schrijven voor jezelf, te genieten van het mooie uitzicht.
In de middag vertrekken we naar ons zeilschip, de Dahabiya, om daar te lunchen en in de avond naar de tempel van Kom Ombo te gaan.

Dag 5, 6 en 7

Kom Ombo, Edfu, Esna, Luxor

De komende dagen zullen we naast dat we heel veel tijd hebben om te rusten, in de zon te liggen, te lezen, Yoga te beoefenen, ook diverse tempels bezoeken.
Elke tempel heeft weer zijn eigen blauwdruk: Kom Ombo vertegenwoordigd in mijn beleving de dualiteit hier op Aarde. Edfu is verbonden met de God Horus | Heru, benieuwd wat jij hier ervaart, ik loop hier standaard met een hele grote glimlach rond.
Esna is de tempel waar de God ofwel Goddelijke kwaliteit Khnum centraal staat, waarbij je zeer mooie afbeeldingen kunt zien van de zodiak, vrij recent gerestaureerd.
Op de laatste dag komen we aan bij het oude religieuze stad en ook wel openlucht museum: Luxor.
We nemen afscheid van onze fantastische bemanning van het schip en gaan kennismaken met een nieuw hotel, aan de Westbank in Luxor. Na het diner vertrekken we naar de interessante Luxor-tempel aan de Nijl, gelegen midden in de stad. Met de sterrenhemel boven ons, maken we hier contact met de opbouw en mogelijkheden van het menselijk lichaam, de zogenoemde Temple of Man. Laat je maar verrassen.

Dag 8

Tombes farao’s en koninginnen 

In de ochtend vertrekken we naar de tombe van koningin Nefertari, misschien wel een van de hoogtepunten van deze reis.
Vervolgens brengen we een bezoek aan de zogenoemde Koningsvallei alwaar je vrij bent om zelf drie tombes van de bekende farao’s te bezoeken, maar zal ik je ook enkele aanbevelen. De tombes zijn ieder voor zich weer verschillend van aard. De overeenkomstige factor is dat de diepe kamers in de bergen van Luxor ingericht zijn ten behoeve van de ascensie, het vertoeven in de eeuwigheid. Die krachten kan je in mijn beleving waarnemen, heel bijzonder!
Om daarna uitgebreid te lunchen met een ongelofelijk mooi uitzicht op de groene akkers van Luxor. 

Dag 9

Karnak, (bijna) de grootste tempel van de wereld

Je bent inmiddels een pro- in het bezoeken van tempels, deze is er een waar je misschien wel dagen zou kunnen vertoeven. Niet alleen door het grote oppervlakte, maar ook door de enorme diversiteit aan specifieke tempels op deze plek. Hou je vast…
We bezoeken samen de tempel van Ptah, Khonsu, Opet en ik zal je nog andere plekken uitleggen waar je naartoe kunt voor een bijzondere ervaring.
Bij het Heilige Meer kunnen we heerlijke Turkse koffie of mangosap drinken, take-away lunch pakket van het hotel opeten, en even met elkaar uithangen en ervaringen delen of in stilte zijn. 

Dag 10

Integratiedag: luxe ontbijt en spa bij 5* hotel (optie)

Je hebt de mogelijkheid om je dag te beginnen met een zeer uitgebreid ontbijt, de beste service en een grandioos uitzicht op de Nijl en haar ‘gouden’ bergen.
De ervaring leert dat deze reis ongelofelijk veel kan aanraken in jezelf.  Je zeker een dag nodig hebt om op jezelf te zijn, bij het water en volledig in het teken mag staan van diepe ontspanning.
We vertrekken vroeg in de ochtend om ook weer vroeg in de avond terug te zijn bij ons eigen hotel.

Dag 11

Dandara tempel

Een van de laatste dagen komt een van de mooiste tempels aan bod, althans voor de meesten is dit de favoriet!
De tempel van godin Hathor | Het-Hert.
Dandara, het paleis van het sistrum: een muziekinstrument, toegepast om je in een ander bewustzijn te brengen, je zult het vast gaan herkennen als je daar bent.
Een hartopenende energie, zo groots, zo mooi.
Ook de afbeeldingen van deze tempel zijn nog heel goed intact gebleven, een lust voor het oog. 
Je komt naar alle waarschijnlijkheid diep geraakt thuis.
De laatste avond in Egypte samen, een moment om afscheid te nemen.

Dag 12

Vertrek naar Holland vanuit Luxor

Ieder heeft zijn eigen wijze om vanuit Luxor weer naar Holland te reizen. De taxibus van het hotel brengt je naar het vliegveld van Luxor of naar het treinstation.
Afhankelijk van het tijdstip dat je vertrekt, heb je natuurlijk de mogelijkheid om nog iets te ondernemen vandaag.
Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om heel vroeg in de ochtend een ballonvaart over Luxor te doen, of nog even lekker aan het zwembad te blijven of wat souvenirs te kopen voor familie en vrienden.

Wijzigingen programma onder voorbehoud

Heb je vragen? Neem contact op.

 “Stel je voor, dat je alomtegenwoordig bent, in de Aarde, in de zee, aan de hemel….”

Heb je vragen? Neem contact op.

Inclusief

N

Reisbegeleiding van Ida Pankras

N
Online kennismaking met de groep via Zoom en bij thuiskomst een online afsluiting. Ook zal je toegevoegd worden aan de Whatsapp groep verbonden aan deze reis.
N
3* Hotel overnachting Cairo 1 nacht
N

3* Hotel overnachting Aswan 2 nachten ontbijt – diner

N

Dahabiya zeilschip 3 nachten in slaapkamer met 2 bedden volpension, inclusief water, thee, koffie en frisdrank

N
3* Hotel overnachting Luxor 5 nachten ontbijt – diner
N
Lunch take-away driemaal
N

Alle transfers van en naar vliegveld of treinstation in Luxor

N

Alle transfers naar bezienswaardigheden 

N

Vrijwel alle entree tickets 

N

Toegang tot voor de toerist gesloten deuren van tempels

N

Inclusief Engels sprekende gids 

N

Verzachtende Yin Yoga en balancerende Qi Gong lessen

Prijs €2.528,-

Heb je vragen? Neem contact op.

Niet inbegrepen:
 • Fooien voor de gids, het personeel van hotels en restaurants
 • Visa (bij aankomst op vliegveld Cairo, €25 contant)
 • Reisverzekering (eigen verantwoordelijkheid)
 • Ziektekostenverzekering
 • Vliegticket Cairo – Aswan 22 november | vertrek: 18:45
 • Vliegticket heen- en terugreis naar Holland | aankomst: 20:20
 • Tickets piramides Giza-plateau
 • Lunch bij de piramides, Giza-plateau
 • Lunch bij de Vallei der Koninginnen
 • Ticket Seti I – Toetanchamon | Vallei der Koningen
 • Optioneel bezoek 5*sterrenhotel ontbijt & spa (integratie-)dag.

Ervaringen

“Het is niet dat ik naar Egypte wilde. Ik werd geroepen om te gaan.
Ik dacht er nooit eerder aan, en ik had ook geen interesse in de piramides of de historische achtergrond van alle oude sites. Er was geen mooi innerlijk priesteresverhaal dat ik nodig had om te leven. Niets trok me, totdat ik net tijdens een meditatie hoorde: Ga naar Egypte. Het was me duidelijk dat ik specifieke begeleiding nodig had… “

“Ik wist dat ik in Egypte zou zijn om energie te downloaden, te leren, te zien en nog duidelijker waar te nemen. Ik werd naar Ida Pankras geleid: een no-nonsense bewust mens die in Egypte woont. Een vrouw naar mijn hart!
Ze kon verduidelijken wat ik waarnam, als dat nodig was. Leidde me naar de juiste plekken op het enorme tempelterrein… “

“De grootste les die Egypte me heeft geleerd, is wat echte multidimensionaliteit is. Al die lagen, al die realiteiten, al die verschillende percepties, maar binnen slechts één Waarheid. Mensen gaan om vele (onbewuste) redenen naar tempels en heilige plaatsen. Uit archeologisch belang, architectonisch, historisch, cultureel, spiritueel, fotografisch enzovoort. Ik bezocht ze om energetische redenen. “

“Om echt de essentie vast te leggen zonder de verhalen te kennen. Omdat wij mensen onze verhalen maar al te vaak herhalen, omdat we zo bang zijn.. ..om het verhaal van geen verhalen te leven. Want waar zou dat ‘ons’ laten? Wanneer dit menselijke voertuig niet langer bezig is met het herhalen van patronen, zichzelf verdedigen of beschermen? Het zou ons laten bestaan. Ons Licht leven.”

“Egypte bedankt. Voor de inspiratie, de spiegel, de reiniging, de upgrade en zelfs je uitdagende scams en powerplays die deel uitmaken van je cultuur.
En hoe Mijn Licht Leven mijn enige verlangen is. Ik ben op een masterclass-reis om dit te belichamen en dit in elk aspect van het dagelijks leven te brengen.” 

Mireille Goedkoop

Veelgestelde Vragen

Wanneer worden de nieuwe datums bekendgemaakt?

Zodra de 12-daagse Egyptereis voldoende aanmeldingen heeft, zal er een nieuwe datum voor 2025 bekend gemaakt worden.
Ook zullen er andere reizen naar Egypte georganiseerd worden, stay tuned!

Wat neem ik mee in mijn koffer?

– Goede, dichte wandelschoenen met katoenen sokken
– Slippers en/of sandalen
– Linnen of ruimvallende broeken
– Leggings voor onder rokken (waardoor je benen niet bloot te zien zijn)
– Truien voor koude avonden
– Dunne, ruimvallende blouse, lange en korte mouwen
– Pyjama 
– Tissues: veel openbare toiletten hebben geen wc-papier
– Dagtas (om de handen vrij te houden) en/of geldriem
– Zonnebril, zonnehoed, zonnebrandcreme
– Badpak, zwembroek, bikini
– Insectenwerend middel (op natuurlijke basis)
– Toiletartikelen
– Oordopjes en eventueel koptelefoon noise-canceling
– Oogmasker slapen
– Rescue Bach Bloesem slapen (optioneel)
– Vitamine C, ORS of andersoortige middelen immuunsysteem – diarree
– Washandjes
– Fotocamera | telefoon en opladers (Europees stopcontact)
– Dagboek of schriftje, pennen
– Etc. etc.

Vergeet vooral niet jouw positieve intentie en een dosis humor!

 

Vliegtickets

Je dient een vliegticket te boeken voor de volgende vluchten:

 

Schiphol – Cairo | EgyptAir: vertrek 15:50 – aankomst 20:20

Cairo – Aswan | EgyptAir: vertrek 18:45 – aankomst 20:20

Let op: pas op het moment dat ik je laat weten dat we voldoende deelnemers hebben voor de reis, kan je je tickets bestellen. De aankoop is op eigen risico.

De terugreis is aan jou: je kunt van Luxor naar Cairo vliegen en daar overstappen van Cairo naar Schiphol.
Ook kan je van Luxor met de trein of zelfs de bus reizen naar Cairo (10 uur). Of van Luxor naar Hurghada met de bus of taxi (3,5 uur) en vanuit Hurghada een directe vlucht naar Schiphol te nemen.

Als je advies wilt inwilligen, neem gerust contact op.

Temperatuur

Je bent of in april of september in Egypte waarbij we de stad Cairo bezoeken, het zuidelijke Aswan en het midden: Luxor.
Hoe zuidelijker, hoe warmer. Over het algemeen kan je uitgaan van een temperatuur van min. 25 graden naar max. 35 graden. 
In de nachten kan het soms fris zijn, een kruik in bed kan prettig zijn.

Algemeen

Egypte brengt alles aan het licht.
Het is een land waarbij je naar alle waarschijnlijkheid jezelf gaat tegenkomen.
Een reis om nooit meer te vergeten!
Het is mogelijk dat de reis een ander programma aanhoudt, afhankelijk van de omstandigheden en de behoefte van de deelnemers.
Het vraagt een vertrouwen en flexibiliteit van jou als deelnemer, dat je de beste ervaring krijgt die op dat moment mogelijk is.
Ik zal als reisbegeleider de kwaliteit waarborgen waar kan.

Deze reis is geschikt voor jou mits je een goede fysieke gezondheid hebt, een stabiele levenssituatie, je mentaal als emotioneel in staat bent om jezelf te reguleren en te kiezen voor een lichte kijk op de wereld.

Ik wil je vragen om de disclaimer, de reisvoorwaarden en vooral de aansprakelijkheid-documenten zorgvuldig door te nemen.
Bij deelname aan de reis teken je namelijk voor gezien en akkoord met betrekking tot al deze documenten.
Jij neemt deel aan de reis op eigen risico en verantwoordelijkheid.
Ik aanvaard geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen, noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen op reis.

 

Verzekeringen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van een reisverzekering (werelddekkend). 

Zorg voor een goede zorgverzekering, check ook hierbij de voorwaarden.

Voordat je deelneemt aan de reis dien je een verklaring te tekenen waarbij je akkoord gaat met de reisvoorwaarden en de aansprakelijkheid.

Documenten & geldzaken

Je hebt een visum van 30 dagen nodig voor Egypte, dit wordt bij aankomst op het vliegveld verkocht bij een bankloket in de aankomsthal. Je hebt geen pasfoto’s nodig, je laat alleen je paspoort zien en verteld voor hoelang je in Egypte blijft.
Let op: je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn (rekenend na de laatste dag van jouw vakantie).
Je betaald €25 cash aan de bankloket-medewerker. Je krijgt dan een visa-briefje die je in je paspoort dient te houden en te laten zien bij de douane.

Vervolgens na de douane zie je waar je je koffers kunt terugvinden en zal er mogelijk een volgende check zijn van de inhoud van je koffers voordat je werkelijk naar buiten gaat.

Nadat je je koffer hebt gepakt, regel je een sim-card en wat cash-geld bij een pin-automaat (Egyptische Ponden, EGP) op het vliegveld. (zie ook ‘communicatie’)
Je kunt een currency-app op je mobiel installeren, zodat je Euro’s kan omrekenen naar EGP.
Na het verlaten van de aankomsthal staat er buiten een chauffeur van het hotel op je te wachten met een welkomstbord.
Stap alleen in samen met je groepsgenoten en bij de chauffeur van het hotel. 

In Egypte is het onderdeel van de cultuur om iedereen die een service voor jou verleend te voorzien van zogenoemde ‘baksheesh’, een fooi.
Je kunt uitgaan van een minimum van 20 EGP naar max 100 EGP, afhankelijk van de verleende service. 
Het is sowieso handig om ongeveer 400 EGP cash bij je te hebben, waarvan vele briefjes van 20 – 50 EGP.

Tijdens deze reis verzamelen we als groep drie keer apart geld voor het personeel van het hotel in Aswan en Luxor en de bemanning van het zeilschip, de dahabiya.

In de zoom-meeting zal ik hier verduidelijking over geven.

Communicatie, internet

Tijdens deze Egypte-reis hebben we een Whatsapp groep aangemaakt. Op deze wijze communiceren we gemakkelijk en snel om elkaar op de hoogte te kunnen brengen van praktische zaken.
Op het vliegveld van Cairo kan je direct een Egyptische sim-card aanschaffen om deze 12 dagen bereikbaar te zijn, internet te hebben. Vodafone, Etisalet en WE zijn de beste aanbieders in volgordelijk orde.
Zorg ervoor dat je een e-sim hebt geactiveerd voor je bundel in Nederland en check bij je eigen provider of je geen sim-lock hebt.
Je moet bij aankoop je paspoort laten zien. De medewerkers willen je vast ook helpen om de sim-card te bevestigen als dit nodig is.
Hoe meer GB je kiest hoe sneller je internet over het algemeen werkt.
WiFi functioneert hier in Egypte anders, dit betekent vrij traag en bijna geen bereik. In de hotels waar we verblijven is sprake van WiFi. 
Je kunt hier niet bellen via Whatsapp, wel is het mogelijk om via Viber of soms FaceTime of Messenger te videobellen. Ik kies zelf persoonlijk altijd voor Zoom.

 

Culturele voorschriften

Egypte is een traditioneel land waarbij wij als bezoekers respect mogen tonen naar de lokale gebruiken.
Dit betekent dat je buiten het hotel en de boot om, geen blote schouders, decolleté, knieën dient te tonen. Zorg ervoor dat je kleding ruimvallend is.
Ik kan je aanraden om linnen broeken en blouses te dragen, je bent dan tevens bedekt voor de eventuele felle zon. Meerdere lagen aan kleding gezien de temperatuurwisselingen, is aan te bevelen.

Drink geen alcohol.

Er is op sommige plekken in Egypte sprake van grote armoede en jij als bezoeker wordt gezien als een mogelijkheid om aan geld te komen.
In sommige gevallen is er wat ‘onhandigheid’ in de bejegening, wat vraagt om kort en duidelijk ‘la, shukran’ (‘nee, dankjewel’) te zeggen en verder niet meer in contact te treden of überhaupt geen contact aan te gaan, geen oogcontact maken. Alhoewel het misschien wat ongemakkelijk aanvoelt is dat op sommige toeristische plekken de enige mogelijkheid om wat met rust gelaten te worden.

Ik zal je hier wat meer over vertellen tijdens onze Zoom-meeting voordat de reis gaat starten.

 

 

Gezondheid

De meestvoorkomende klachten zijn diarree. Je kunt voorzorgsmaatregelen treffen door wat medicamenten mee te nemen.

Je kunt niet het water uit de kraan drinken. We maken altijd gebruik van mineraalwater uit dichte flessen.

Verder is het belangrijk om jezelf af en toe wat te beschermen voor de zon, voldoende rust te nemen op plekken met schaduw.

Je hoeft geen inentingen te nemen voor Egypte.

Reserveer jouw plek

Ja, ik wil mijzelf aanmelden voor deze complete 12-daagse Egypte reis.

Definitieve aanmelding vindt plaats na overleg met Ida Pankras.
Vanwege het waarborgen van de juiste kwaliteit zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Je dient verantwoordelijkheid te kunnen dragen voor je eigen proces, stabiliteit in je levenssituatie te hebben en vanuit lichtheid in het leven te kunnen staan.


  Of stuur een e-mail naar idapankras83@gmail.com